perjantai 30. tammikuuta 2015

Terveisiä koulun kuorosta

Koulumme alaluokkien kuoro kävi joulun alla laulamassa Koskelan sairaalan vanhuksille osana ”Lupa välittää” -kampanjaa. Kuoro otettiin hyvin vastaan ja lasten laulu lämmitti vanhusten mieltä.

Kuoro on esiintynyt erilaisissa koulun tilaisuuksissa. Viime keväänä kevätnäyttelyn yhteydessä esitettiin tarina ystävyydestä ja auttamisesta. Laulujen lomassa pupukaverukset seikkailivat metsässä. Esityksessä oli mukana myös kuudennen luokan oppilaita ja pienessä soitinyhtyeessä oli yläkoulun oppilaita ja oppilaiden vanhempia sekä Oulunkylän seurakunnan kanttori. Esitys toteutettiin myös Maunulan kirkossa, jossa yleisönä oli lähikoulun oppilaita ja alle kouluikäisiä lapsia. Viime syyslukukaudella kuoro lauloi Koskelan sairaalan esiintymisen lisäksi koulun päivänavauksessa ja esiintyi Käpylän elävässä joulukalenterissa. Kuoron toiminta jatkuu kevätkaudella ja tavoitteena on saada aikaan kevätkonsertti. Harjoittelemme Untamossa luokassa U43. maanantaisin klo 13.20 alkaen. Kaikki laulamisesta innostuneet, tervetuloa kuoroon! 
Lisätietoja antaa op. Liisa Tiensuu-Hirvonen. liisa.tiensuu-hirvonen@edu.hel.fi


perjantai 23. tammikuuta 2015


Taidetta ja tunnetta
 
Kuva: Olivier
 Kasiluokkalaisten kuviksen, köksän ja viestinnän & ilmaisun TATA-ryhmät vierailivat Ateneumissa Sibelius ja taiteen maailma -näyttelyssä torstaina 22.1.15. Reilut 50 oppilasta, kolme opettajaa ja yksi opetusharjoittelija käyttäytyivät asiallisesti niin täpötäysissä busseissa kuin itse näyttelyssäkin. Museossa polvenkorkuisten päiväkotilapsien ja siellä täällä istuskelevien muiden oppilasryhmien väisteleminen toi oman lisämausteensa taide-elämykseen.

Kuva: Olivier

Näyttelyssä opittiin, kuka olikaan Aino Ackté ja että melankolia on "taiteilijalle tarpeellinen olotila". Tutustuttiin Sibeliuksen taiteilijaystävän Oscar Parviaisen kuolema-aiheisiin töihin ja pidettiin niiden cooleista luurangoista ja hienostuneesta värimaailmasta. Oltiin sitä mieltä, että taiteen on käsiteltävä myös synkkiä aiheita kuten surua ja kuolemaa, koska ne ovat kauniita ja kuuluvat elämään ja koska taidehistoria olisi muuten liian "nopea".
 

Kuva: Marianne

Pienessä huoneessa oli mahdollisuus rentoutua ja kuunnella Sibeliuksen musiikkia. Myös ääni-installaatioita käytiin kokemassa. Hannu Pakarisen videoteoksen pohjalta suunniteltiin omia metsäaiheisia elokuvia.

 Tästä kaikesta tehokas TATA-porukka suoriutui niin nopeasti, että koulun matkakortilta ei tarvinnut veloittaa kuin YKSI matka per oppilas. Ideoita ja kehiteltävää jäikin vielä muutamaksi seuraavaksi TATA-kerraksi.
 
Teksti  oppilaiden ajatusten pohjalta:  Satu Leskelä


perjantai 16. tammikuuta 2015

Tervehdys kolmannen jakson alussa!


Joulunjälkeinen lyhyt viikko oli tosi lyhyt ja kiivastahtinen. Viimeiset yläkoulun kokeet järjestyivät tällä viikollaja lauantaina oli työpäivä, nk. kutsuvieraspäivä. Se sujui tosi hienosti – kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille!

 
Lauantai-työpäivänä eskarit tutustuivat kouluun. Kotiväki sai opastusta kouluun ilmoittautumisesta ja tulevista koulujärjestelyistä. Käpylä – Koskela –alueella on nykyisin yhtenäinen oppilaaksiottoalue, jonka sisäpuolella asuville oppilaille aluepäällikkö osoittaa koulupaikan. Käpylän peruskouluun voi hakeutua oppilaaksiottoalueen ulkopuoleltakin lukemaan varhennettua espanjaa tai kaksikielisille suomi-espanja –luokille.

 
Lauantaina tapahtui paljon muutakin – siitä muussa Käpysadon –jutussa.

 
Kolmas jakso on alkanut: uusia työjärjestyksiä on noudatettu ensimmäinen viikko. Luokkien 7 – 10 arvioinnit annetaan maanantaina 19.1. ja oppilaat saavat jaksotodistukset joko keskiviikkona tai torstaina. Poikkeuksellisesti arviointikokous joudutaan järjestämään tiistai-aamuna 20.1. klo 8 – 8.55, joten osalla oppilaista työpäivä alkaa vasta klo 9. Opettajat kertovat luokilleen, koskeeko poikkeusjärjestely heitä. Luokkien 1 – 5 arviointikeskustelut jatkuvat vielä ainakin viikon ajan.

 
Viikoilla 5 ja 6 tapahtuu lähes päivittäin. Tiistaina 27.päivä kuudesluokkalaiset lähtevät hankkimaan valmiuksia päihdekasvatustapahtumaan, Valintojen stooriin. Samana iltana on päättöluokkalaisten kotiväelle tiedotustilaisuus,  yhteishakuilta. Yhteishaku sijoittuu heti maaliskuun alkuun, joten seuraavan vuoden suunnitelmat alkavat vähitellen varmistua. Varsinaiset opiskelupaikat selviävät kesäkuussa.

 
Keskiviikkona 28. päivä ilmoittautuvat eskarit kouluun tai viimeistään silloin tulee vahvistaa koulupaikka. Näyttää siltä, että kouluumme muodostuu ensi vuonna 3 – 4 ekaluokkaa. Soveltuvuuskokeita joko luonto- ja tiedeluokalle tai espanjan-opetukseen on neljänä eri päivänä tammi-helmikuun vaihteessa. Joten paljon on väkeä liikkeellä kuukausien vaihtuessa.

 

Talvilomaa edeltävä viikko on Mediataitojen viikko. VYn toiveesta koulu on tilannut materiaalit ko. viikolle. Opettajat ottavat teeman tunneilleen sen mukaisesti, mikä sen viikon ohjelmaan sopii. Perjantaina 13.2. tukarit järjestävät ystävänpäivä-ohjelmaa ja halukkaat luokat lähtevät katsomaan vanhojentansseja Märskyyn.

 
Jakson puolivälissä toivotetaan: Hyvää talvilomaa viikolla 8!

 

maanantai 12. tammikuuta 2015

Lauantaityöpäivä Väinölässä






Koulussamme vietettiin viime lauantaina lauantaityöpäivää. Väinölässä teemana olivat tulevaisuuden koulu ja koulumuistot. Paikalla oli paljon innokkaita oppilaita ja myös monia innokkaita huoltajia.

Huoltajilla oli myös mahdollisuus kuulla tärkeää asiaa lapsista ja sosiaalisesta mediasta sekä keskustella ajankohdasta aiheesta.













Millainen meininki päivässä sitten oli? Somekielellä päivän kulku menisi varmaan jotenkin näin ;



#Käpylän peruskoulu #OPS 2014 #tulevaisuuden koulu # lauantaityöpäivä #koulumuistot #Väinölä -suunnistus #innokkaat oppilaat #mukavat vanhemmat #hieno meininki #hyvä me ja meidän koulu!













Ohessa on muutamia kuvia hauskasta päivästä. Lämmin kiitos kaikille osallistujille!














 

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Vanhempainyhdistys tiedottaa tilaisuuksista


Parasta alkanutta vuotta 2015 kaikille vanhemmille!

Koulun kevätlukukausi alkaa ensi viikolla ja tässä tiedoksenne parit päivämäärät.

 

Vanhempien pyynnöstä järjestämme keskustelutilaisuuden lastemme verkko-, somemaailmasta.

Kaikille koulumme oppilaiden vanhemmille avoin ja erityisesti 1-5 luokkalaisten vanhemmille tarkoitettu tilaisuus on lauantaikoulupäivänä 10.1.2015 klo 11-13 Hykkylässä (Mäkelänkatua lähinnä oleva koulurakennus)

Aiheeseen meitä virittävät varmasti omat kokemuksemme ja asiantuntijana paikalla on Anniina Lundvall. Hän toimii Pelastakaa lapset verkkonuorisotyön asiantuntijana.

Uskon, että jokainen meistä tykönään pohtii: pitääkö älypuhelimen käyttöä rajoittaa, mikä on sopiva ”ruutuaika”, mitä hyötyä on peleistä, voiko somesta pitää lomaa jne.

Nyt on mahdollisuus jakaa kokemuksia ja pohtia pelinsääntöjä yhdessä. Keskustelun painikkeeksi kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

Kaikille koulumme vanhemmille avoin Vanhempainyhdistyksen kokous 13.1.2015 klo 18 Hykkylässä . Tervetuloa!

 

Helsingin kaupungin Tilakeskus on kertonut järjestävänsä tammikuun lopussa meille vanhemmille tilaisuuden, jossa kuullaan tilannearvio Untamon ja Väinölän rakennusten kunnosta ja peruskorjauksista. Tiedotamme heti päivämäärän kun se tarkentuu.

Jos sinulla on kysymyksiä tai näkökantoja aiheesta etukäteen, voit laittaa vaikka spostia minulle.

 

 

Tästä lähdemme kohti valoa, yhteistyössä kohti kevättä! Vyn puolesta  Erja Salo, erja.salo@kolumbus.fi