sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Yläkoulussa kuntavaalit! Virallisena vaalipäivänä Väinölässä 6A:n vaalikahvila.

Käpylän peruskoulun 8-10 -luokkalaiset äänestivät tiistaina 16.10. helsinkiläisiä kunnallisvaaliehdokkaita. Samalla oppilaat harjoittelivat, kuinka äänestäminen tapahtuu. Yhteensä annettiin 136 ääntä, joista 4 hylättyjä. Tulos puolueittain:
Vihreät 28 ääntä
Vasemmistoliitto 26
Kokoomus 19
Perussuomalaiset 17
Suomen kommunistinen puolue 12
Piraattipuolue 11
Suomen Sosialidemokraattinen puolue 11
Keskusta 6
Kristillisdemokraatit 2

Henkilökohtaisissa äänissä tulos hajosi paljon, sillä Helsingissähän on 1065 ehdokasta. Parhaat henkilökohtaiset äänisaaliit olivat:
Aino Halonen (vas) 12 ääntä
Heikki Takkinen (skp) 8
Jussi Halla-aho (ps) 7
Fatbardhe Hetemaj (kok) 7
Zahra Abdulla (vihr) 6


Virallisena vaalipäivänä 28.10. Väinölässä on yksi käpyläläisten äänestyspiste. Sen yhteydessä 6A pitää vaalikahvilaa.


tiistai 16. lokakuuta 2012

5-6M retkellä

Menimme bussilla Sörnäisiin, siitä metroon ja Vuosaareen.
Meidän piti mennä pikkubussilla Meriharjuun, mutta bussin lähtöön oli aikaa vielä puoli tuntia. Katselimme paikkoja ja menimme kiertämään Vuosaaren ostoskeskusta.
Saavuimme Helsingin korkeimman talon luokse. Meidän opettaja kertoi, että tämä on Helsingin suurin rakennus. Talo oli todella korkea, 87,5 metriä. Vanha mies kuuli mitä opettaja puhui. Hän asui sattumalta siinä rakennuksessa ja kysyi, haluatteko että vien teidät ylimpään kerrokseen? Menimme hissillä huipulle asti, 26. kerrokseen ja se oli mahtavaa! Siellä oli ihan ylhäällä ulkoterassi. Terassi oli iso ja tilava. Sieltä näki Tallinnaan saakka. Näimme Viking line -laivan ja kaikkea muuta. Kaikki näytti tosi pieneltä alas katsottuna. Ihmiset näyttivät todella pieniltä. Kiitimme ystävällistä miestä. Otimme pienet juoksuaskeleet ja pääsimme bussiin. 

Meriharjussa me heittelimme leipäkiviä veteen. Hauskaa oli.

Saatiin tutkia luupilla juttuja, me löydettiin joku tuntematon eläin
Lähdimme kohti Meriharjua. Pihalla odotti oppaamme Karoliina, eli Karo. Päivä vierähti luontoa tutkien. Haistelimme, maistelimme, kuuntelimme, tunnustelimme ja katselimme Meriharjun syksyistä luontoa. Reput täynnä uusia kokemuksia palasimme koululle ja siitä kotiin.

Näkymä Helsingin katolta kohti Käpylää

maanantai 15. lokakuuta 2012

Espanjan viikko 2012

Käpylän peruskoulussa vietettiin espanjankielisten maiden kulttuuriviikkoa 1.10.-5.10.2012.

maanantai 8. lokakuuta 2012

Retkeilykerhon juhlaretki Haukkalammelle 5.-7.10.2012

Retkeilykerhomme teki ensimmäisen retkensä v. 1999 Kirsi Arinon ja Jukka Talvitien johdolla. Nyt retkeiltiin 50. kerran ja ilmassa oli luonnollisesti juhlan tunnelmaa. Patikointi ja telttojen pystyttäminen tapahtui sateen ja tuulen piiskatessa. Sitten lämmintä päälle, murua rinnan alle ja nuotion ääreen - "siitä se sitten lähti".

Varmasti meistä kaikista tuntuu joskus siltä, että teemme töitä työläästi puskien ja silti tulokset -enemmän tai vähemmän hyvät - ovat jotenkin ilottomia. Sitten on sellaisia hommia, joissa painavat tavarat, märkä ja huono sää, alkeelliset olot, lika ja epätietoisuus, mutta koko ajan tuntee tekevänsä juuri sitä mitä pitääkin. Niinpä me retkeläiset näimme nytkin useiden opetussuunnitelmaan sisältyvien tavoitteiden toteutumista: palamisen kemian syvällistä pohtimista, haavan hoitoa ja muuta pikkuensiapua, nenän ja nielun anatomian tutkimista, hauen anatomiaa, ruuanlaittotaitoja, luontosuhteen kehittymistä, yhteisöllisyyden harjoittamista käytännössä, kasvilajintuntemusta, sienien tunnistusta ja valmistamista ruuaksi, omatoimisuuden edistymistä, ryhmätyötaitojen harjoittelua, suunnistamista, mittakaavalaskuja, ongelmanratkaisutaitojen harjoittamista, yhteistyötä alueen järjestöjen kanssa; siis retkeily-yhteistyötä Käpylän Kuksat- lippukunnan kanssa.
Lauantaina ohjelmassamme oli "suuri aarteen etsintä". Se tarkoitti suunnistusta ryhmissä upeassa syyssäässä. Auringonlaskun aikaan entinen oppilaamme Joel järjesti meille opettajille erittäin juhlavan ja unohtumattoman neljän ruokalajin illallisen samalla, kun muut pastoivat lettuja viereisellä nuotiolla. Viikonlopun aikana meitä retkeläisiä kävi tervehtimässä melkein kolmekymmentä entistä oppilasta, huoltajaa ja muita kumppaneitamme vuosien varrelta. Tarinoita kuunnellessa ja kokemuksen karttuessa tuntuu siltä, että viisasten kivi löytyy metsästä. Kiitos kaikille ja tervetuloa taas retkillemme!

perjantai 5. lokakuuta 2012

VAALIPANEELI OPPILAILLE JA KODEILLE

Yhteistyössä vanhempainyhdistyksen ja käpyläläisten vaikuttajien
ja koulun kanssa järjestyy torstaina 11.10:

KÄPYLÄN EHDOKKAAT TENTISSÄ!

                       torstaina 11.10. klo 18 Hykkylän juhlasalissa - tervetuloa oppilaat ja kotiväet!
Vaalipaneelissa keskitytään erityisesti Käpylän ja sen lähiseutujen asioihin. Ehdokkaat pääsevät paneelissa kertomaan kantansa mm. siihen, miten Käpylän elinvoimaisuutta kohennetaan ja mikä olisi oikeudenmukainen tapa jakaa niukkoja resursseja.
Tilaisuuden tarjoilusta vastaa peruskoulun oppilaiden pitämä kahvila, jonka tuotolla rahoitetaan osa leirikoulua.

Tule kuulemaan ja kysymään!

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Eläköön kasvitarha! Que Viva la Huerta!

Kasvitarhan sato on jo lähes korjattu. Moni oppilas on kokenut ”ahaa elämyksen” siitä, miten kasvitarhalta saa niin paljon erilaisia syötäviä kasveja. Hauskaakin on ollut, vaikka välillä töitä on tehty hikihatussa. Kotitalousluokkaan on saapunut perunoita ainakin 100kg verran ja sipuleitakin n.50kg,muista kasviksista puhumattakaan. Paras yllätys oli maissisato. Yläluokan oppilaat saavatkin kotitaloustunneilla käyttöönsä oikeata luomu-ja lähiruokaa.

Saludos Jenni ja Katariina



Kasvitarhan reipas oppilas kantamassa jättikurpitsaa. Mucho trabajo!

”Ota nopeesti se kuva”…jaksaa ,jaksaa..

Maissin viljely onnistui! Todella maukkaita. Que rico!



maanantai 1. lokakuuta 2012

Hykkylän taideteos esittelyssä




Kirmyjäispäivänä Hykkylän rakennuksen katolle laskeutuneet linnut 
saivat ilmaa siipiensä alle, kun taiteilija Kaarina Kaikkonen saapui 
koulullemme kertomaan ajatuksista teoksen takana. 





Megafonin avulla kuulimme tarinoita huolehtimisesta, 
ihastumisen ihanuudesta ja kurottautumisesta tulevaisuuteen, 
kasvusta, nuoruudesta ja ilosta. 

Tilaisuuteen saapui mukavasti eri-ikäisiä oppilaita, vanhempia, henkilökuntaa, koulun
 yhteistyötahojen edustajia ja muita taiteen ystäviä.




Kaunis kiitos ihanista linnuista Kaarina!






(Kuvista kiitos 7 C:n oppilaille.)