torstai 29. maaliskuuta 2012



EARTH HOUR 2012. Valot sammuvat tunniksi kaikkialla maailmassa ilmaston puolesta lauantaina 31.3 klo 20.30.


Käpylän peruskoulussa vietetään valotonta tuntia perjantaina 30.3 klo 10-11. Earth hour on valomerkki ilmaston puolesta ja ensimmäinen pieni askel muutokseen.


Tehdään yhdessä pienillä asioilla suuria tekoja!






tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kevät koittaa

5C:llä rakenneltiin teknisessä työssä linnunpönttöjä. Santeri, Valtteri ja Amro värkkäsivät kottaraispntön, joka vietiin sitten Koskelan metsiin odottamaan asukkaita.

http://www.kevatseuranta.fi/ ja Kevättuuli-lomake

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Käpylän peruskoulun 12. viljelykausi käynnistyi 1B-luokan voimin

1B-luokka vihki kasvien kasvatustilan käyttöön tiistaina opettaja Leena Tuomisen kanssa.

Remontissa täyttyi monivuotimen unelmamme.
Saimme kasvien kasvatukseen tarkoitetuun opetustilan.
Se täydentää hienosti koulumme kasvitarhan tarpeita kotitalousloukan ja harjaantumisopetusluokkien välissä pihatasolla.
Näin keväällä saamme kaikki koulun kasvimaan tuhannet taimet ruukkuihin ja sitten siististi luokkiin kasvamaan ennen avomaalle siirtoa.
Kasvien käsittely- ja idätyshuoneessa voi pitää opetusta, jossa tulee sotkua, läträtään vesillä tms.
Kaikki lapset tiesivät, että meidän kaikkien ihmisten ja eläinten ruoka on loppujen lopuksi lihansyöjilläkin peräisin kasveista.
Muitakin hienoja perusteluja viljelylle löytyi:
"on hyvä oppia kasvattamaan kotiin tai itselleen kauniita kasveja ja puutarhan"
" on hyvä oppia viljelemään itse, koska jos joskus ei ole ruokaa, niin sitten osaa"

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Unicef-putous Käpylän peruskoulussa 3.3.2012

Unicef-putousta kuvattiin Käpylän peruskoulussa. 4A:n väki pääsi esiintymäänkin. Ohessa klipit:




Maaliskuun terveiset

Koulua on noin neljännes lukuvuodesta jäljellä. Yseillä tosi vähän, muilla vielä vuosissa laskettava määrä. Ysit saavat odottamansa päättötodistukset Hykkylän rakennuksen juhlasalissa kesäkuun 2. päivä. Parhaillaan on käynnissä yhteishaku toisen asteen opiskelupaikkoihin, joten pitkä taival peruskoulussa lähenee loppuaan ja uusi vaihe elämässä alkaa.

Uusien oppilaiden oppilaaksiottopäätökset ovat lähtemässä viikolla 11. Ensimmäisellä luokalla aloittaa oppilaita noin 80. Seitsemännellä luokalla jatkavat lähes kaikki nykyiset kuudennet ja useita uusia oppilaita muista kouluista, yhteensä noin 90 oppilasta. Luokkatila löytyy jokaiselle alakoulun luokalle, ja aineenopetustilat riittävät vielä jouluun asti jatkuvasta peruskorjauksesta huolimatta. Ylimääräistä tilaa ei ole lainkaan, mutta hyvä sopu sijaa antaa kaikille.

Hykkylän peruskorjauksen toinen vaihe on meneillään. Talviloman aikana tapahtui opetuksen siirtyminen rakennuksen päästä toiseen. Uusitut tilat henkivät 50-lukua, ovat puhtaat, siistit, vielä vähän hengettömät. Mutta vähitellen alkaa löytyä elävyyttä ja koulun henkeä, kun oppilaat ehtivät laittaa esille omien käsiensä töitä.

Peruskorjauksen alla ovat vielä juhlasali, liikuntasali ja tekstiilityön tilat. Niiden tulisi valmistua maaliskuun loppuun mennessä. Silloin myös pihan kunnostus on jo pitkällä, joten oppilaat voivat iloita uusista välitunnin viettopaikoista. Ruokalanpääty ja itäinen rakennuksen osa ovat korjauksen alla jouluun 2012.

Kulku Hykkylän rakennukseentapahtuu maaliskuun ajan Mäkelänkadun puolelta. Oppilaita on neuvottu ja opastettu käyttämään Väinölänkadun jalkakäytävää kulkemiseen. Kun sivusiipi valmistuu, käynti on turvallisin Amerin puiston ja pihan kautta. Kalervonkatu on suurimmalta osalta suljettu, jotta työmaan isojen autojen liikenne ei kulkisi oppilaiden kulkuteillä tai risteäisi niitä.

Wilman käyttökurssi huoltajillejärjestetään kahtena aamuna 21.3. ja 28.3. klo 8.15 - 9.00. Ilmoittautua voi suoraan Ville Teittiselle, ville.teittinen@edu.hel.fi. Tavoitteena on neuvoa, miten Wilma aukeaa, mitä tietoja Wilman kautta voi löytää, miten itse voi viestiä Wilman kautta. Wilma-järjestelmä on koulujen virallinen tiedotus- ja yhteydenpitokanava koteihin. Siellä säilyvät tiedot ja viestit koko oppilaan kouluhistorian ajalta.

Tapaamisiin VY:n juhlissa!

terveisin Sirpa Kopsa
rehtori

torstai 8. maaliskuuta 2012

VY:n perinteiset iltamat 23.3. aikuisille!


Kevät lähestyy ja on aika juhlia!

Käpylän peruskoulun mahtavat, upeat, ihmeelliset, messevät,
kimaltelevat, pirskahtelevat, jännittävät, iloiset, hohdokkaat,
poskettomat, möyhevät

ILTAMAT!!!


perjantaina 23.3. klo 19 - 24
Untamon juhlasalissa (se keltainen rakennus)

Yhteiset kekkerit koulun kaikille vanhemmille ja henkilökunnalle!
Ohjelmassa tanssia, ruokaa, seurustelua ja hauskanpitoa. Lavalla
rokkaa Käpylän oma Cone Village Band!

Liput 12 e ovelta, sisältää lämpimän illallisen, omat seurustelujuomat mukaan!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!!
toivottaa Käpylän peruskoulun vanhempainyhdistys

ps. Ehtisitkö osallistua vaikka juhlien koristeluun tai ruuanlaittoon
perjantaina ennen juhlia? Myös vanhempien omat ohjelmaideat
tervetulleita! Ole yhteydessä Ainoon: kapylan.vy@gmail.com
Kiitos!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Onko Viipuriin menijöitä ? vk 17

 
Onko Viipuriin menijöitä? 

Viipurin ystävyyskoulumme kutsuu taas Käpylän peruskoulun opettajia ja oppilaita vierailulle Viipuriin. Vierailu tapahtuu  viikolla 17 ( 24.4 - 26.4) eikä viikolla 16, kuten aikaisemmassa ilmoituksessa oli mainittu) 
Perillä ollaan kaksi yötä. Lähtijöille on siis luvassa erilainen kouluviikko, joka pitää sisällään tutustumiskäyntejä sekä ystävyyskouluun että kaupungin nähtävyyksiin. Venäläinen kulttuuri ja elämäntapa tulee tutuksi perhemajoituksessa, jonka oppilaat viettävät venäläisissä kodeissa.

Jos siis olet uusia haasteita pelkäämätön tyttö tai poika, 5-9 luokilta, ja pärjäät riittävästi englannin kielellä, tervetuloa mukaan. Vähäinenkin venäjän taito on tietenkin suurta plussaa! Vierailulle lähtevien oppilaiden vanhempien olisi hyvä pystyä vastavuoroisesti majoittamaan kodeissaan Viipurilaisen koulun oppilaita heidän vieraillessaan täällä, mutta aina se ei ole välttämätöntä. Ilmoittaudu siis rohkeasti mukaan ja ilmoita samalla pystyykö perheesi majoittamaan vastavierailijoita.

Viisumien järjestämisen vuoksi, toivomme että pystyisitte päättämään lähdöstä hyvissä ajoin, mielellään 15.3 mennessä.

Mukaan lähtevät englanninopettaja Marja ja erityisopettaja Timo. Ilmoittautuminen Marja Pietiläiselle, Inkeri Marttiselle tai Timo Akkaselle henkilökohtaisesti tai sähköpostitse.

Dobro pazalovat!

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Retkeilykerho talviretkellä Porkkalassa

Tämänvuotinen talviretkemme 2.-4.3. sujui mainiosti varsin upeassa säässä. Kohteenamme piti alunperin olla Stora Svartön saari, mutta se jouduttiin lopulta vaihtamaan Porkkalanniemen eteläisimpään kärkeen heikon jäätilanteen vuoksi. Uusi leiripaikka oli kuitenkin loistava; saimme seurata jäiden lähtöä rannan tuntumassa, pääsimme pulkkamäkeen ja näimme vilaukselta merikotkankin.

Taas kerran majoitteissa näkyi monipuolisuus: perustelttojen lisäksi muutama oppilas yöpyi riippumatoissaan, Käpylän Kuksilla oli mukanaan kamiinallinen puolijoukkueteltta, yksi nukkui laavussa...Ensi kertaa talviretkellä olleilla oli varmasti riittävästi ihmeteltävää ja opittavaa ja kuten etukäteen ennusteltiin, että "suurin extreme on pysyä kuivana", se myös tapahtui. Osa oppilaista onnistui kastelemaan ainoat jalkineensa, mutta niitä sitten kuivateltiin nuotion lämmössä ja hiukan lainailtiin toisten kamppeitakin. Kaikki viihtyivät ja tunnelma oli koko ajan mukava. Taidamme ensi kerrallakin raahata mukanamme perinteisen Muurikan; muurinpohjalettu vadelmahillolla ja kermavaahdolla kruunaa retken kuin retken.