tiistai 30. elokuuta 2011

Retkeilykerho Kaunissaaressa 26.-28.8. - Ensikertalaisten kouluretkikokemukset

Mitä hyvän retken aikaansaamiseen tarvitaan?


· Aivan liikaa ruokaa
· Vahvat hartiat suurien rinkkojen kantamiseen
· Valvomistaitoja
· Makkaraa
· Hyvää seuraa
· Sammakoita
· Pelkäämistä pimeässä metsässä
· Kylmää merivettä ja levää
· Leikkejä joiden seurauksena on hiekkaa kaikkialla ja jalat täynnä haavoja
· Huonoja vitsejä ja paljon naurua
· Hyvä nuotiopaikka
· Pahoja hetken mielijohteesta ostettuja eeässiä .. .. eheh


Ja noi kaikki toteutettiin – ja paljon enemmän, viime viikonlopun retkellä.
Seuraava retki on sitte lokakuussa, joka meinaa sitä että ilmat on paljon kylmemmät, joten lämpimät vaatteet mukaan ja reissuun! Ollaan niin varmoja et siitä retkestä tulee ainaki yhtä hauska tai jopa hauskempi.
Nyt kaikki vaa sitte mukaan seuraavalle retkelle!

Terveisin EStytöt (;
Kuvat: Paula Ismail

maanantai 29. elokuuta 2011

VÄLIPALAN MYYNTI ALKAA ENSI MAANANTAINA

Maanantaina 5.9. alkaa välipalan myynti sekä Hykkylän että Untamon rakennusten ruokaloissa klo 13.20 - 13.35 välitunnilla. Untamon rakennuksessa välipalalla voivat käydä 1 - 4 luokkalaiset, ja isommat oppilaat pääasiassa Hykkylän oppilasravintolassa. Välipalan hinta vaihtelee 0,5 - 1,5 euron välillä. Välipalatuotelistat ovat ruokalan seinällä. Oppilas voi ostaa 10 euroa maksavan välipalakortin tai maksaa rahalla.

HYKKYLÄN REMONTTI ETENEE

Hykkylän rakennuksen remontti etenee. Kesäkuussa uutena pääurakoitsijana aloitti Lemminkäinen. Työt ovat kesän hitaan etenemisen jälkeen lähteneet rivakasti käyntiin. Joulun jälkeen, viimeistään hiihtolomalta pitäisi puolikkaan rakennuksen opetuksen päästä siirtymään Mäkelänkadun puoleiseen päähän rakennusta.
Loka-joulukuun ajaksi koulu hakee oikeutta vuokrata KäPan kupuhallia sadekelien liikunnan väistötilaksi. Toivottavasti tuolle ajalle saadaan oikeus myös uimahallin käyttöön, niin liikuntatunneille saataisiin kunnolliset tilat.
Rakennusta on lähdetty remontoimaan, koska ilmanvaihto on ollut huono. Uuteen rakennukseen tulee joka kerrokseen oma ilmanvaihtokoneisto, sekä päätyluokkiin huonekohtainen ilmanvaihtolaitteisto. Taas lämpimän kesän jatkuessa lämpötila on koulurakennuksessa ollut riittävä - tämä asia korjaantunee uuden teknologian myötä jo ensi kevääksi.

maanantai 22. elokuuta 2011

Kasvitarhan ihme



Vaikea kuvitella näin elokuussa miltä koulumme kasvitarha näytti toukokuussa.



















Lämmin ja sopivan sateinen kesä suosi puutarhureita. Alku sen sijaan oli savinen. Maamme on kovaa, savista ja kuivaa ja kun vielä maankääntökin tehtiin käsin, niin kasvien kasvualusta ei ollut paras mahdollinen. Mutta erityisesti 4A-luokan, harjaantumisluokkien ja monien muiden maan muokkajien ansiosta 8-luokkien kasvattamat taimet saatiin kasvamaan.










Sitkeä kitkeminen, maan myöhiminen käsikuokalla ja tasaisen kastelun ylläpito pelastivat tilanteen ja sato on yllättävän hyvä.


























Erityisen hyvin onnistui kotitaloustunneille arvokkaiden sipulien ja kurpitsojen sato.




tiistai 9. elokuuta 2011

?KÄPYLÄÄNKÖ KOULUBUSSI?

?? KOULUBUSSI KÄPYLÄÄN??


Käpylän peruskoulun vanhempia kutsutaan yhteistyöhön Opetusministeriön, Opetushallituksen ja opetusviraston yhteishankkeeseen:

Tervetuloa kouluun

Alustavat työjärjestykset on julkaistu ja ne ovat nähtävissä koulun virallisemmilla sivuilla: http://www.hel.fi/hki/kapyla/fi/Opetus/Jaksot Virallisemmilta sivuilta löytyvät myös tämän hetken opettajat jne. Ruokalistoja vielä odotellaan, mutta eivätköhän nekin sinne ilmaannu..



Luontoluokan hiiret ovat
 lomailleet siellä missä oppilaatkin..



torstai 4. elokuuta 2011

Kasvimaallamme häärii lauma opettajia

























Kun koulu päättyi kasvimalla näytti vasemmanpuoleisen kuvan kaltaiselta. Nyt pikemminkin oikeanpuolimmaiselta.




Tällä viikolla kasvimaallamme opiskelevat oppilaiden sijasta opettajat. He kouluttautuvat käyttämään puutarhaa opetuksessa. Kurssi on täydennyskoulutusta opettajille. Meidän koulun kasvimaahan ja sen käyttöön tutustuminen kuuluvat kurssin ohjelmaan.