perjantai 27. toukokuuta 2011

HYKKYLÄN REMONTTI KÄYNNISTYY TAUON JÄLKEEN

Hykkylän rakennuksen remontti on ollut keskeytyneenä yli 3 kuukautta. Kiinteistölautakunta on hyväksynyt uuden pääurakoitsijan. Remontti käynnistetään koulun päätyttyä 6.6. Tavoitteena on, että ensimmäinen vaihe valmistuu viimeistään hiihtolomaviikkoon mennessä 2012 ja kakkosvaihe olisi valmis keväällä 2013. Asiasta tarkemmin myöhemmin.
Kaikille oppilaille on ensi vuonnakin luokkatila. Eriyttämistiloja on remontin aikana niukasti, mutta opetus järjestyy hyvin ammattitaitoiselta henkilökunnalta. Oppilaat ovat olleet tosi joustavia, ja monen kunto on kohonnut rakennusten välillä liikkuessa.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

OPETTAJA-ASIOITA

Ensi lukuvuonna koulussa työskentelee noin 60 opettajaa. Johtokunnan opettajavalinnoista on kirjoitettu jo aiemmin maaliskuussa, ja huhtikuussa tiedotettu opettajatilanteesta. Aineopettajista lähes kaikki jatkavat. Uusina luokanvalvojina seiskoilla aloittavat Jaana Anttila, Toni Vuori, Esa Saarelainen ja Janne Heinilä. Luokanopettajia koulussa toimii ensi vuonna 18, joista 4 on perhevapaalla ja tämän hetken tietojen mukaan yksi muulla virkavapaalla. Opettajat saattavat henkilökohtaisista syistään johtuen vaihtua vielä kesällä, vaikka järjestelyt kevään ja alkukesän kuluessa olisi tehty parhaalla mahdollisella tavalla. Tehtävät ovat olleet haussa ja haastattelut ovat parhaillaan menossa. Alkuopetuksessa opettavat Aino Lipponen, Leena Tuominen, Mira Tanninen, Susanna Karvinen, Liisa Tiensuu-Hirvonen ja Sanna Lindahl (sijainen).
Kolmos-nelosilla opettavat Paula Ismail, Virve Vakiala (sijainen), Kaisa Viitasaari (sijainen) ja Sini Ahonala (sijainen).
Vitos-kutosilla opettavat Aire Lonka, Juhani Rämö, Ville Teittinen, Mari Kittilä, Maini Hämäläinen ja Niina Rahunen (sijainen). Kun tehtävien hoitajat varmistuvat, tiedotetaan luokkien opettajista näillä sivuilla.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Reissu heitetty, tiltalttikin nähty

>Katso retkikuvia


Merkintä: Hiljaa, palaa! Kyll tän saa viel täältä. Mites täs noin pääs käymään? Teija, miten tää Trangia kasataan? Retkellä pääsee ulos kaupungista eikä tarvitse ajatella aikaa. Ei ole kiire. Halpaa limuu, tasaisia telttapaikkoja ja irti stressistä. Oppii arvostamaan kodin mukavuuksia. Asseri, pesitsä tukan eilen? Pesin pesin vedellä. Autatteks te tän teltan kanssa? Antakaa Mora ja ottakaa kunnon makuupussit. Think Fast! Kirsi, pitääks mun herätä sinne linturetkelle, mä olin jo yhell? Telttojen purku aloitetaan sitten 04.00. Kuulitteks, et Talvitie ja Hirvonen lupas tyhjentää huussin, jos me kaivetaan kuoppa. Pitäkää hauskaa!

perjantai 20. toukokuuta 2011

Retkeilykerho Haeskassa

Olemme telkimas Eestis. Kogo porugan mielest linnud ovat vägä huvitavad. Kas meije peab juba magama minna. Aamun valjetessa retkeläiset heräsivät kurkien kiljuntaan.

tiistai 17. toukokuuta 2011

5.C –luokka leirikoulussa Meriharjussa

Meriharjun leirikoulussa sää suosi 5.C –luokkaa. Aurinko paistoi ja muutama talviturkkikin saatiin heitettyä mereen. Ohjelmaan kuului mm. kivi- ja rautakauden historiaa luonnossa, esimerkiksi kivikirveen rakentamista ja kivikautisen majapaikan rakentamista.

Olimme paljon ulkoleikkejä, ja jos liikuntaseikkailu olisi ollut nyt meneillään, niin rasteja olisi kertynyt huimasti. Illalla saunottiin ja paistettiin makkaraa sekä luokan omassa Talent –showssa oli upeita esityksiä mm. temppuja diabololla, tanssia ja taistelua.

Rankkaa maankääntöä ja muhkeita chilejä

Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito...


Koulun kasvimaalla käännetään tällä viikolla hiki roiskuen maata. Koneellisen maankäännön sijasta teemme homman tänä vuonna käsin. Näin tulee säästetyksi fossiilisia polttoaineitakin, vaikka aika ajoin rankkakin huulen heitto kuluttaa ehkä kuulijoiden voimavaroja. Mutta maa kääntyy.


Ensi viikolla pitäisi päästä istutus- ja kylvöpuuhiin.



Luokissa kasvavat oppilaiden muhkeat taimet. Chilit ja tomaatit ovat tänä vuonna erityisen komeita.



Tästä se lähtee uskokaa tai älkää!!






maanantai 16. toukokuuta 2011

PÄÄTTÖLUOKKIEN JUHLASTA LAUANTAINA 4.6.

Lauantaina 4.6. vietetään päättöluokkalaisten juhlaa. Juhlaan osallistuvat koulun puolelta ysit, jotka ovat juhlan keskeisiä henkilöitä, sekä kasit ja kympit. Ysien kotiväki on tervetullutta mukaan juhliin (2 - 3 henkilöä per oppilas). Noudatamme aikataulua: juhla alkaa klo 8.15 ja päättyy noin 9.15. Vieraiden kannattaa tulla ajoissa, niin juhlat päästään aloittamaan aikataulun mukaan. Näistä juhlista ehtii vielä seuraaviin!

KULTAAAAAAA!!

Ilmaveivii, hikisii Leijonii

SUOMI ON MAAILMANMESTARI 2011!!

tiistai 10. toukokuuta 2011

KEVÄTKONSERTTI ONNISTUI LOISTAVASTI

Eurooppa-päivän iltana järjestyi ensimmäinen osa oppilastyönäyttelystä. Luokanopettaja Liisa Tiensuu-Hirvonen oli järjestänyt oppilaskonsertin apunaan opettajat Jesse Vierelä ja Anne Leinonen kanssa. Kuorolaisia oli runsaasti luokilta 1 - 6. Soittajissa oli sekä oppilaita että heidän vanhempiaan. Lauluja oli monista Euroopan maista, ja juontaja osasi taitavasti johdatella kuulijat seuraaviin kohteisiin. Konsertin jälkeen kuulijoilla oli mahdollisuus tutustua sekä Untamossa että Väinölässä esillä oleviin oppilastöihin. Torstaina 12.5. on toinen mahdollisuus töihin tutustumiseen. Torstai alkaa klo 17.30 muotinäytöksellä Untamossa, Väinölän musiikkiluokassa on musiikkiesityksiä ja oppilastöihin voi tutustua molemmissa auki olevissa rakennuksissa.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Oppilastyönäyttely ja disko

Maanantaina 9.5. järjestetään Untamon salissa Eurooppa-päivän konsertti klo 18 alkaen. Konsertin jälkeen voi tutustua Untamon ja Väinölän rakennuksissa esillä oleviin oppilastöihin klo 20 saakka. Paikalla on tuolloin myös VY:n kahvila Kansankynttilä.


Torstaina 12.5. Untamon salin valtaa muotinäytös klo 17, minkä jälkeen on vuorossa alaluokkien disco klo 17.30 alkaen. Väinölän suuressa musiikkiluokassa kuullaan musiikkiesityksiä klo 18 alkaen, ja käytäville ripustettuja oppilastöitä on mahdollista tutkailla klo 19.30 saakka. Kahvilaa Väinölässä pyörittää 9D.
Lämpimästi tervetuloa!
terveisin Käpylän peruskoulun VY ja opettajat

perjantai 6. toukokuuta 2011

"HOPEE EI OO HÄPEE"

Seiskaluokan pojat edustivat hienosti Käpylän peruskoulua helsingin koulujen turnauksessa. Loppuottelussa pojat hävisivät niukasti Herttoniemelle maalein 3-2. Matkalla finaaliin kaatui komeasti mm. Pohjois-Haagan joukkue. Joukkeessa pelasivat:
Niko Harja, Matias Lindfors, Jaakko Vanhala, Juska, Toivanen, Mikael Valla, Yad Anwar, Joakim Palen, Abdi Abdigadir ja Jaakko Lajoma

maanantai 2. toukokuuta 2011

Siivouskampanja

Suomi puhtaaksi päivässä pe 6.5. 2011

Koulumme osallistuu yhdessä Helsingin kaupungin Rakennusviraston kanssa kansainvälisiin siivoustalkoisiin perjantaina 6.5.2011. Siivouspäivää vietetään samaan aikaan Suomen lisäksi ainakin Virossa, Latviassa, Liettuassa, Portugalissa, Sloveniassa ja Romaniassa. Tarkoituksena on siivota yhdessä päivässä roskaantumisalueet koko Suomen luonnosta.

Siivouskampanjan tukijoita ovat muun muassa Ympäristöministeriö, Sisäasiainministeriö, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Metsähallitus. Kampanjan suojelijana toimii Tasavallan prsesidentti Tarja Halonen. Kampanjan taustalla on voittoa tavoittelematon yritys Green Earth r.y ja se on osa maailmanlaajuista Let`s do it -liikettä, jonka suurena tavoitteena on siivota koko maailma.