perjantai 25. maaliskuuta 2011

Hanska hukassa


Koululle kertyi tänäkin talvena uskomaton määrä tumppua, takkia, kaulahuivia jne. Talvikauden löytötavarat ovat näytteillä Untamon ala-aulassa ja Väinölän opehuonekerroksessa aprillipäivään 1.4. asti. Käykää katsastamassa omanne pikimmiten, sillä sen jälkeen tavarat laitetaan kassiin ja toimitetaan vaatekeräykseen. Vaatteita voi käydä katsomassa ma-to myös iltaisin, koska koululla on iltavahtimestari.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Earth Hour

Koulumme viettää Earth Hour-tapahtumaa perjantaina klo 10.00 tunnilla, jolloin kaikki härvelit ovat pois päältä. Varsinainen tapahtuma on lauantaina 26.3. klo 20.30 > osallistutaan

JOHTOKUNTA VALITSI OPETTAJIA

Käpylän peruskoulun johtokunta kokoontui maanantaina 21.3.20110. Esityslistalla oli tämän vuoden budjetti, jossa koulukohtaisesti päätettävää rahaa on noin 144000 euroa, sekä vakinaisten opettajien valintoja.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Vierailu päivälehden museossa

Akun auto 313
4a vieraili Päivälehden museossa keskiviikkona 16.3.2011. Päivälehden museossa oli muunmuassa Aku Ankka näyttely, sekä vanhojen painokoneiden näyttely.
 Aku Ankka näyttely oli kaikkien mielestä hyvin mielenkiintoinen, muunmuassa siksi, että siellä sai tehdä oman viisumin, jonka perusteella sai myös tulostaa "ilta-pulun", eli paikallisen lehden, mutta hieman pettymystä tuotti, kun lehti olikin vain etusivu.Näyttely sisälsi myös Aku Ankan auton, sekä elokuvateatterin jossa oli mahdollisuus katsella vanhoja Aku Ankka filmejä. Museon ylpeys oli Carl Barksin nimikirjoitus, joka oli kirjoitettu entisen toimiston seinään, mutta kun toimiston sijainti oli muuttunut, oli seinästä leikattu pala pois... Eihän arvokasta nimikirjoitusta voi jättää.
Toimittajat: Viivi, Sonja ja Farhia

maanantai 14. maaliskuuta 2011

HYKKYLÄN RAKENNUKSEN REMONTISTA

Hykkylän rakennuksen korjaustyöt keskeytyivät ennen talvilomaa. Viimeisimmän tiedon mukaan HKR-rakennuttaja on käynyt neuvotteluja mahdollisen uuden urakoitsijan kanssa. Jos neuvottelut etenevät suunnitellusti, käynnistyvät korjaustyöt jo nyt kevään aikana.

Niin oppilaat kuin henkilökunta odottavat uusien tilojen valmistumista. Vaikka liikkuminen useamman rakennuksen välillä tuo raikkaan tauon ja velvoittaa olemaan ulkona.

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Hyvää laskiaista!

Kuutosluokkien tytöt kävivät 4.3.2011 liikuntatunneilla Paloheinässä pulkkamäessä.
Kaikilla oli todella mukavaa laskea mäkeä ja viettää aikaa muiden luokkalaisten kanssa.
Ja vauhtiakin riitti!



Suositellaan kaikille, jotka pitävät vauhdista ja tuulen tuiverruksesta poskia vasten. Paloheinän mäissä nähtiin kaiken ikäisiä hurjapäitä, joten nyt kaikki pulkkamäkeen laskiaisen kunniaksi! Hyvää laskiaista kaikille toivottaa 6.-luokkien tytöt!

Teksti: Ilona, Sara ja Lilli

Kuva: Paula

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kasiluokkalaiset mätijahdissa

Koulumme 8. luokan biologian kurssiin kuuluu paljon käsillä tekemistä, tutkivaa oppimista ja hienoja biologian elämyksiä. Kurssilla tutustutaan eri eliöryhmiin, joista muutamiin toisia tarkemmin koskemalla, haistamalla ja joskus jopa maistamalla. Tähän mennessä on mm. kasvateltu homeita ja hiivaa, viljelty bakteereja ja preparoitu eri eläimiä. Viime viikolla olivat vuorossa kalat.


Muutama kuulutti heti alkuun, ettei aio kalaan koskea. Pian neljä ryhmää kuitenkin jo preparoi kaloja melkein kilpaa mätipusseja etsien, silmämunia pyydystellen ja uimarakkoja tutkien. Onks kalalla aivot? Missä ne oikein on? Onks NÄÄ aivot? Leuka jumittaa, onks siellä hampaat? Mitä osia kalasta oikein syödään? Mitä tää ruskee on? Syöks joku TÄTÄ?



Jukka-Pekka Anttinen & Paula Ismail

Käpylän Iltamat perjantaina 18.3.2011 klo 19 – 24

Perinteinen yhteinen iloittelu kaikille Käpylän peruskoulun aikuisille: vanhemmille, opettajille ja henkilökunnalle! Syödään, rupatellaan ja tanssitaan yhdessä, kohdataan ja tullaan tutuiksi. Opettajat ovat luvanneet että he eivät puhu oppilaista, ja vanhemmat ovat luvanneet että he eivät pure opettajia. Siispä tiedossa on hyvät kekkerit!

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Ensi lukuvuoden valinnaisaineista

Opetussuunnitelman valtakunnallisessa tuntijaossa on valinnaisaineita yläkoulussa 12 kurssi 90 kurssista. Käpylän peruskoulussa kaikki valinnaisuus sijottuu päättöluokille, 8. ja 9. vuosiluokalle. Yksi valinnaisainevalinta on voitu tehdä jo alakoulun puolella, kun oppilas ja hänen perheensä on päättänyt A2-kielestä: alakoulussa alkanut saksa ja espanja jatkuvat päättöluokilla valinnaisaineena. Luonto ja tiede -soveltuvuuskoeluokalla arjen ilmiöiden luonnontiedettä -kurssi on valinnaisaine päättöluokilla.